Лeтo и oсeнь – врeмя исполнение) зaгoтoвки oвoщeй, ягoд, фруктoв нa зиму. Нeсoмнeннo, чтo лeтoм, кoгдa eсть дoступ к свeжим прoдуктaм, нe xoчeтся думaть o зaмoрoжeнныx прoдуктax. Нo вспoмнитe o пaрникoвыx турeцкиx либо испaнскиx пoмидoры зимoй, нe имеющих вкуса целиком и местные овощи и фрукты – сие будут в основном яблоки, клубнеплод, свекла и капуста. Не безумно большой ассортимент. А зимой у большинства овощей, фруктов и ягод появится до сей поры вопрос – высокая цена.
Вследствие того август и сентябрь – лучшее п(р)ошедшее для подготовки запасов в зиму. Если у вас кушать морозильник, стоит наполнить его любимыми и различными видами летних овощей и фруктов.
Растрата при низких температурах вызывает незначительную потерю питательных веществ. Самыми неустойчивыми к заморозке являются эликсир жизни С и В1, количество которых с течением времени закругляйся уменьшаться, и эти потери неизбежны.
Видео дня
Потом текст на языке оригинала.
Щоб заморожені овочі, фрукти та ягоди вийшли смачні і корисні потрібна правильна підготовка.
1. Слід в першу чергу їх промити і быть необхідності нарізати. Різноманітні ягоди, фрукти, боби, зелений горошок, капусти броколі, цвітну, брюсельську можна заморозити сирими. Інші, такі як гриби, шпинат, баклажани, кабачки, перець, помідори варто передо заморожуванням бланшувати. З помідорів можна зробити приправа.
Їх краще подрібнити в однорідну масу і розкласти согласно пакетам або в контейнери про заморожування. Таке томатне томат відмінна добавка в супи та основа томатного соусу. Задолго. Ant. с речі, помідори та перець теж можна заморожувати сирими. Дуже со вкусом взимку з них готувати борщок. Аби тільки місця хватило сверху все це різноманіття.
2. Намагайтеся всі ягоди заморожувати цілими, приближенно в них збережеться набагато більше корисного.
3. Робіть маленькі порції. Великі порції заморожених продуктів если важко розділити перед відтаванням. Варто заздалегідь подумати, скільки вас їх потрібно для приготування улюблених страв. Краще для того зберігання заморозки вибрати пакети. Приближенно легше зробити необхідні в об’ємі порції і місця вони займуть менше.
4. Зручно если взимку приготувати овочеве рагу, якщо с налета в сезон заморозити готову овочеву суміш. Суміш може складатися з самих різних овочів, що найбільше с ума сходить по ком ваша сім\’я. Відправте в заморозку нарізані овочі, за некоторое время до цим перемішані і на порції розкладені по мнению контейнерах.
5. Зберігати можна заморожені овочі, фрукти, ягоди за исключением. Ant. с впливу на їх острота протягом 8 — 12 місяців. Потім вони втрачають колір.
6. Безграмотный заморожуйте продукти повторно! Тому що близ цьому вони втрачають мало-: неграмотный тільки свою текстуру, але і деловито всі корисні речовини.
7. Ставте дату утренники та назву заготовки держи етикетках. Тоді у замороженому вигляді если легко розібрати, який саме накануне вами заготовлений продукт.
Варто включати заморожені продукти в зимовий раціон. Вони безлюдный (=малолюдный) тільки урізноманітнять страви взимку, але покращать настрій. Хто з нас отнюдь не захоче вівсянку з чорницями ли налисники з полуницею січневого ранку?
А які холод на зиму робите ви?