CqQRcNeHAv

Клюква: удивительные свойства чудо-ягоды

Клюквa – вкуснaя и унивeрсaльнaя oсeнняя ягoдa. Мoрсы, квaсы, пирoжки, вaрeньe, квaшeния, сaлaты, мясныe блюдa и дaжe супы – всe этo мoжнo пригoтoвить, испoльзуя эту ягoду.

В этиx ягoдax присутствует гербарий полезных веществ. Они богаты органическими кислотами, содержат в достаточной степени большое (относительно других ягод) мера пектинов. Витаминная часть клюквы представлена витаминами группы B (B1, B2, B5, B6), Е, К1 (филлохинон) и достаточным запасом витамина C (числом сравнению с лимонами, апельсинами, грейпфрутами и садовой земляникой). Ложь содержит калий 4,8% в 100 г суточной потребности, капля (в море) меньше фосфора, кальция и тимус.

Видео дня

Далее формулировка на языке оригинала.

Проантоціани (антиоксиданти) в складі ягід знешкоджують бактерії, що провокують інфекції сечовидільних шляхів. Тому журавлину використовують, як засіб боротьби з хворобами сечостатевої системи (наприклад, циститами).

Журавлинний сік вважається профілактичним засобом від інфекційних захворювань, а рядом лікуванні антибіотиками посилює їх дію. Це завдяки двом поліфенолам – ресвератролу та птеростильбену, які містяться в цій чудовій ягоді. Перша речовина раніше виявлена в червоному винограді, друга – в лохині. А в журавлині знаходятся обидві! Вони допомагають імунітету боротися з мікробами.

Очевидно зі свіжих чи засушених ягід використовують як жарознижуючий та протизапальний засіб, тому що ягоди багаті бери природний поліфенол міріцетін, який має такі властивості. А ще сік журавлини запобігає створенню зубного нальоту і розвитку карієсу теж завдяки властивостям міріцетіну .

Путем вміст кверцитину та катехінів ягоди журавлини попереджують розвиток злоякісних пухлин, особливо легень, товстого кишківника, захищають від хвороб серце та укріплюють судини.

Не переводя дыхания у сезон більш корисно ласувати свіжими ягодами, причому краще невыгодный з цукром, а з медом, що підсилить загальнозміцнюючу дію ягід і краще захистить слизову оболонку шлунку від надлишку кислоти. Вплоть до того ж мед сам має виражену біологічну активність.

Вотан з кращих способів зберегти прагматично весь комплекс біологічно активних речовин, включаючи аскорбінову кислоту, – додавати журавлину в квашену капусту. В процесі заквашування (молочнокислого бродіння) вітамін С в моркві, капусті та ягодах зберігається довше.

Журавлина Вотан з найголовніших подарунків осені. Пусть ця ягідка частіше гостює бери вашому столі!

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.