CqQRcNeHAv

Десерт нон грата: мифы и правда о дыне

Живee всex живыx, кaк думaeтe, чтo?

Мифы!

Oсoбeннo мифы в питaнии.

O eдe, диeтax нe гoвoрят рaзвe чтo утюги и пылeсoсы.

A кoгдa чтo-тo пoвтoряют oчeнь чaстo нa тeлeвидeнии, пишут гaзeты и журнaлы, в oпрeдeлeнный мoмeнт кaкaя-тo положение стaнoвится oбщeпринятoй и oтключaeтся критичeскoe мышлeниe.

Дaлee формулировка на языке оригинала.

Мабуть кожен із вы хоча б раз зустрічав застереження, що диню потрібно їсти окремо, що її без- можна ні з чим поєднувати, інакше вона у шлунку гнитиме, мало-: неграмотный перетравиться і ми можемо навіть померти.

Видео дня

Коль ж задатися метою і почати шукати хоч якісь серйозні наукові дані, скільки людей померло від змішування дині з іншими продуктами, їх безлюдный (=малолюдный) виявиться (ні померлих від «змішаної» дині людей, ні даних).

«Обрезки» у цього і багатьох міфів ростуть з популярного колись напрямку для роздільне харчування. Започаткував його натуропат Блестящий воин Шелтон, який не був ні лікарем, ні науковцем, але склав таблицю несумісності продуктів, з якою потрібно начеб-в таком случае звірятися перед тим, як щось поїсти.

Від дині в тій таблиці відвернулися всі продукти.

Така собі Денис-вигнанець.

Правда, про цю таблицю нічого маловыгодный чули французи, італійці, іспанці і продовжуюь, як ні в чому безвыгодный бувало, їсти диню з прошуто, сиром і з усім підряд. Далеко не розуміють, на яку смертельну небезпеку наражаються. Я навіт скажу більше: під период конференції з довголіття у Лос Анджелесі в 2018 році в якості здорових снеків подавалися горіхи, Денис, кавун, темний шоколад і кава.

Насправді організм людини – це прекрасна і дуже складна средство, яка за величезний період еволюції пристосувалася после вживання змішаної їжі.

Процес травлення починається вже в роті – через некоторое время розщеплюються молекули вуглеводів, продовжується у шлунку — инуде молекули білків розщеплюються поперед амінокислот, а потім вся ця ріденька кашка зі шлунку маленькими порціями потрапляє у 12-палу кишку, і с те вже сумішшю ферментів та жовчі білки, жири та вуглеводи повністю розщеплюються і просуваються у аристократический кишківник, де всмоктуються, і потрапляють в жилище, а з неї – на основну «фабрику» – печінку.

Якщо подивитися, з чого складається Денис, то в ній є багатоо води (до самого 90%), розчинних вуглеводів — глюкози, фруктози та сахарози (складають 90% сухого залишку), вітаміни (С, К, фолати), багато калію, немного магнію, фосфору, а також органічні кислоти (яблучну, лимонну та ін), сліди жирів та амінокислот. Ці цифри лише приблизні і залежать від багатьох факторів — сорту, клімату, присутності сонця і навіть розподілу в плоді – ми знаємо, що серединка найсолодша, а предварительно самої шкірки не обгризаємо:)

Если ми це зрозуміємо, нам если важко стати жертвою чергового міфу, навіть якщо його повторюють «зірки» телебачення та інстаграму:)

P.S. Тим, хто висуне останній энтимема – різну активність ферментів та різну кислотність, нагадаю, що потрапляючи зі шлунка в 12-палу кишку, суміш нейтралізується бікарбонатом натрію, який виділяється підшлунковою залозою:)

Денис – це природній десерт, солодощі, тому їсти її бажано, як вишукані солодощі – немного і смакуючи.

Диню можна додавати в смузі, змішувати з кисломолочним сиром, блакитним, моцарелою, оздоблювати запечену рибу, овочеві салати, каші. І всюди вона если доречна:)

ПИТАННЯ: як ви їсте диню?

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.