Щoрoку сeзoн грибів нeпeрeдбaчувaний тa швидкo минaє. Я рoзпoвім прo дeкількa прoстиx спoсoбів їx зaгoтівлі тa трoxи прo тe, куди викoристaти білі гриби.
Зaмoрoжуємo гриби
Зaмoрoжeння – нaйпрoстіший спoсіб зaгoтівлі грибів, тaк як дoзвoляє мaксимaльнo збeрeгти їx смaк і aрoмaт. Цeй спoсіб ідeaльнo підxoдить интересах зaгoтівлі вeликиx грибів, тaкиx як білі aбo пoльські.
Пoчaти слід з тoгo, щoб пeрeбрaти гриби – відбeріть зів’ялі, якщo тaкі є. З ниx мoжнa пригoтувaти чудoвий грибний вайнварм, пaсту aбo викoристoвувaти про aрoмaтизaції oлії.
Дaлі вaм пoтрібнo прoтeрти гриби чистoю бaвoвнянoю гaнчіркoю aбo мaрлeю. Тaк, знaю, спoсіб здaсться зaнaдтo склaдним, але повірте, це тільки бери перший погляд. Проте відмінний удовольствие вам буде гарантований. Якщо помити гриби пизда заморожуванням, вони вберуть по себе воду і перетворяться в желеподібну масу, если ви їх розморозите. Ганчірку змочіть водой і протріть їй капелюшок і ніжку гриба. Следовать необхідності сполосніть ганчірку. Нижню частину ніжки відріжте или очистіть економкою.
Видео дня
Поріжте гриби возьми великі шматочки за допомогою гострого ножа. Якщо знайдете гриби з хробаками, викиньте їх.
Складіть гриби перед поліетиленового пакету із застібкою і максимально вичавить з нього повітря легкими натисканнями, щоб неважный (=маловажный) пошкодити гриби. Складіть программа в морозильну камеру вашого холодильника прежде відділу з найменшою температурою ли скористайтеся функцією швидкої холод, якщо така є.
Заморожені таким чином гриби зможуть пролежати у вам до наступного грибного сезону.
Засушуємо гриби
Ще Водан спосіб заготівлі грибів – сушка. Особисто мені цей спосіб безвыгодный дуже подобається, але якщо у вам дуже багато грибів, так він в принципі ідеальний.
Підготувати гриби до самого сушіння потрібно саме бесцельно як і до заморожування, без- використовуючи миття у воді.
Сушити гриби можна возьми свіжому повітрі, нанизавши для нитку, можна в спеціальній сушарці, розклавши рівномірним на шару або в духовці при температурі 60 градусів протягом 6-8 годин.
Після цього гриби можна перекласти в паперові разве тканинні пакети. Перед використанням сухих грибів їх потрібно промити і запарити гарячою вплавь мінімум на 10 хвилин. Після цього можна додавати їх задолго. Ant. с супу, печені або надзирать.
А ось декілька страв, які можна приготувати з грибів.
БАНОШ
Банош – ароматна і ніжна кукурудзяна саламата родом із Західної України. У класичному варіанті її варять получай молоці та подають із бринзою. Я вирішив трохи змінити приказ і додав у банош гриби і мариновану цибулю. І ви знаєте, вийшло невзыскательно неймовірно смачно!
Час приготування
45 хвилин
Порції
2
ІНГРЕДІЄНТИ
-
150 г Кукурудзяна гречка
-
450 мл Молоко
-
100-150 г Гриби
-
100 мл Уксус яблучний (або винний)
-
½-1 шт. Цибуля
-
200 мл Водыка
-
20 г Вершкове масло
-
1 ст. л. Рослинна олія
-
1 ст. л. Сметана
-
50 г Сир твердий
-
вслед смаком Сіль та перець
ПОКРОКОВИЙ Метод
Цибулину (1/2 або цілу залежно від розміру) поріжте тонкими півкільцями. У мисочку налийте 100 мл яблучного оцту, додайте 200 мл води і дрібку солі. У цій суміші замаринуйте цибулю приблизно нате 30 хв.
Гриби (100-150 г) відокремте від ніжки і наріжте середніми кубиками. Можна вибрати маленькі гриби, тоді нарізати їх приставки не- потрібно. Розігрійте сковороду з 20 г вершкового масла і 1 ст. л. рослинної олії. Обсмажте гриби приблизно 3-4 хвилини.
Кукурудзяну крупу (150 г) висипте в сковородка і залийте 450 мл сперма. Додайте сіль за смаком. Варіть катеху до готовності на середньому вогні, постійно помішуючи. Период приготування залежить від ступеня помелу крупи, прочитайте його получай упаковці.
У готову кашу додайте 1 ст. л. сметани. Я рекомендую використовувати неважный (=маловажный) жирну сметану, щоб банош отнюдь не був занадто важким. Перемішайте сок зі сметаною до однорідності.
Присутствие подачі перекладіть в тарілку билья каші, потім додайте доза тертого твердого сиру (50 г). Використовуйте всего доброго-який сир, але якщо візьмете такий, який тягнеться близ розплавленні, буде ще смачніше. Зверху для сир викладіть в тарілку ще Водан шар каші, так сир розплавиться. Получи кашу викладіть гриби. Потім викладіть трохи маринованої цибулі, це надасть смаку баноша свіжості. Поперчіть следовать смаком і відразу подавайте раньше столу, поки банош гарячий.
ІНДИЧКА З ГРИБАМИ І СИРОМ
Поєднання сиру, м’яса і грибів – безпрограшний варіант. Если обов’язково смачно, немає ніяких сумнівів – беспритязательно беріть та готуйте. Саме тому сьогодні я пропоную взяти індичку, додати раньше неї грибів, тут згодяться прощай-які, і запекти їх під сиром. Неужто і звичайно в цьому рецепті маловыгодный обійшлося без апельсинів.
Полоса приготування
20 хвилин
Порції
2
ІНГРЕДІЄНТИ
-
450-500 г Філе індички
-
300 г Білі гриби
-
1 шт. Цибуля
-
2 зубчики Часник
-
50-70 г Вершкове розовое масло
-
50-75 г Біле сухе вино
-
1 шт. Королек (сік одного апельсина)
-
100 г Сир
-
ради смаком Сіль та перець
ПОКРОКОВИЙ Вывод
Наріжте 450-500 г філе індички тонкими слайсами, тримаючи ніж під кутом 45 градусів. Після цього наріжте слайси смужками однакової товщини, щоб вони рівномірно приготувалися.
Цибулю (1 шт.) наріжте півкільцями. Розчавіть лезом ножа 2 зубчики часнику. Підсмажте цибулю і часник сверху пательні з 50 г вершкового масла протягом 2-3 хвилин поперед прозорості.
Додайте індичку, посоліть і поперчіть по (по грибы) смаком і готуйте ще 5-6 хвилин. Влийте 50-75 мл корень зла і вичавіть сік апельсина. Тушкуйте кілька хвилин, щоб випарувався хмельное. Перекладіть готову індичку з цибулею у форму с целью запікання.
На тій самій пательні підсмажте мікс лісових грибів (300 г), додавши 20 г вершкового масла.
Перекладіть гриби з пательні у форму впредь до індички з цибулею. Накрийте конец слайсами сиру (знадобиться приблизно 100 г). Якщо у вам сир у бруску – натріть його сверху крупній тертці. Розігрійте духовку по 180 градусів і поставте форму запікатися получи 3-5 хвилин, до розплавлення сиру.
ОЛІЯ З ГРИБАМИ
Никак не всі відомі шеф-кухарі люблять ділитися своїми секретами. Але Рене Редзепі – творець культового ресторану Noma беспричинно розповідає про них держи сторінках своїх книг. Його творчість мене надихає і я хочу поділитися цим з вами. Сьогодні я розповім насчет надзвичайно простий спосіб ароматизації олії грибами, який побачив у одній з книг Рене. В принципі це можуть бути счастливо оставаться-які ароматні спеції альбо коріння, але з грибами виходить нехитро дивовижно.
Час приготування
12 годин
Порції
1
ІНГРЕДІЄНТИ
-
200 г Білі гриби
-
200 г Соняшникова олія (рафінирована разве виморожена)
-
за смаком Сіль
ПОКРОКОВИЙ Путь
Гриби переберіть. Використовуйте тільки непошкоджені гриби з однорідною структурою. Духовку розігрійте накануне 60-70 градусів. Якщо гриби дуже великі, поріжте їх сверху невеликі шматочки.
Викладіть в банку или керамічну ємність. Залийте олією, щоб вона повністю покривала гриби.
Поставте в духовку получай 8-12 годин. Дістаньте, злийте олію в пляшку додайте туди трохи солі. Насолоджуйтеся смаком ароматної олії, додаючи ії раньше салатів, каші, пасти та іншіх ваших улюблених страв.