
Пригoтувaння oгірків нa зиму вимaгaє віднoснo нeбaгaтo чaсу тa зaтрaт, a смaкувaти пoтім мoжнa усю зиму. Вaртo лиш oбрaти фигура кoнсeрвувaння – квaшeння чи мaринувaння. Щo ховається під однією, а що під іншою назвою та які огірки вибрати – дізнайтеся у матеріалі 24 Каналу.
Чим консервовані продукти відрізняються від маринованих
Відмінність маринованих і квашених огірків полягає в різному процесі бродіння. Мариновані огірки відрізняються тим, що в целях консервації людина не чекає природного квашення, а відразу ж додає органічні кислоти (оцтову, лимонну, молочну).
У випадку з квашеними огірками це без сомнения і не потребує хімічного втручання. У банки потрібно закласти тільки спеції і огірки, залити постоянно водою з додаванням солі. Таким чином по вине деякий час утворюється натуральна молочна кислота, яка забезпечує організм здоровими бактеріальними культурами.
Чудова закусон / Фото unsplash
Суттєва різниця між солінням і маринуванням складається в одному: рядом заготівлі овочів способом соління застосовують розсіл, близ способі маринування застосовують разносолы.
Плюси та мінуси
Мінус маринованих огірків порівняно з квашеними — уксус або інша кислота знищує частину вітамінів і нейтралізує мікроелементи. Втім, цей недолік з лишком компенсує чудовий интерес цієї заготовки.
Саме мариновані огірки є чудовим доповненням перед багатьох страв і самостійною закускою. Вони добре поєднуються з м’ясними та рибними стравами, гармонують з іншими свіжими і вареними овочами у салатах і можуть бути інгредієнтом пікантних соусів.