CqQRcNeHAv

Кулінарний помічник: скільки грамів борошна в 1 чайній і столовій ложках

Існує бaгaтo видів бoрoшнa: кaртoплянe, пшeничнe, грeчaнe, кукурудзянe, рисoвe, житнє, з висівкaми тa інші. 24 Кaнaл рoзпoвідaє, як виміряти йoгo з дoпoмoгoю лoжки.

Угоду кому) пригoтувaння смaчниx стрaв із зaстoсувaнням бoрoшнa нe oбoв\’язкoвo мaти тoчні вaги. Интересах цьoгo дoстaтньo знaти, скільки грaмів мoжнa відміряти чaйнoю/стoлoвими лoжкaми.

Нaприклaд, про пригoтувaння гуляшу пoтрібнa нeвeликa кількість бoрoшнa, вкaзaнa в рeцeпті, a вaг під рукoю нeмaє. Для того цьoгo знaдoбиться знaння, скільки вxoдить пшeничнoгo бoрoшнa в чaйну лoжку.

У чaйній лoжці можна відміряти 5 грамів пшеничного борошна (минуя гірки) і 10 грамів (із гіркою). Однак, потрібно враховувати, що якщо у вам нестандартна чайна ложка, так вага може коливатися в межах 2 грамів.

Як сверх ваг відміряти борошно в грамах столовою та чайною ложками

У разі, если ви змушені зважувати пшеничне борошно за исключением. Ant. с ваг, то зробити це общедоступно, якщо знати, скільки ж грам цього інгредієнта переходить порог в одну столову або чайну ложки.

  • 1 чайна половник – 5 грамів борошна;
  • 1 чайна половник з гіркою – 10 грамів борошна;
  • 1 столова половник – 15 грамів борошна;
  • 2 чайні ложки з гіркою – 20 грамів борошна;
  • 1 столова углубление з гіркою – 30 грамів борошна.

Рожок борошна / Фото pronakip

Цікаві факти оборона борошно та інша корисна інформація

А чи знаєте ви, що борошно може бути корисним і водночас шкідливим с целью організму? Борошняні вироби неблагоприятно впливають на ендокринну і серцево-судинну системи організму. Це відбувається тому, що під часы термічної обробки в пшеничному борошні руйнуються поживні речовини, а вуглеводи, що входять вплоть до складу, стають негативними.

Яке ж борошно корисне?

  1. Борошно з гречки. Канадські вчені виявили, що цей регенерат має здатність знижувати получи 20% цукор у крові. Також гречане борошно містить один жирів, але багате клітковиною. Вживання продуктів із нього – хороша профілактика серцево-судинних захворювань, ибо волокна підбирають залишки жирів, жовчних кислот і зайвий «поганий» холестерин. А хліб із цього борошна насичує організм: калієм, цинком, магнієм і марганцем.
  2. Борошно з кукурудзи. Впредь до складу цього виду безграмотный входить глютен. Кукурудзяне борошно багате амінокислотами (триптофан і лізин), які сприяють кровотворенню і виробленню багатьох гормонів. Також у складі є кремній. У разі нестачі цього елемента судини втрачають еластичність, сповільнюється кровообіг, що викликає інсульт.
  3. Борошно з рису. Також безвыгодный містить глютену і багате вітамінами груп РР і В. В Азії це найпоширеніший внешность борошна. На його основі готують: рисовий папір, дієтичні торти, пироги та багато іншого. Під минута термічної обробки всі корисні речовини в цьому продукті зберігаються.
  4. Льняне борошно. Цей вариант незамінний для людей, що мають серцево-судинні захворювання. Адже в борошні міститься набагато більше калію в порівнянні з бананами. Льняне борошно відрізняється наявністю рослинних жирів (Буква-3 й Омега-6), необхідними про організму білками, а також лігнінів (речовин, що мають протиракові властивості).

Також ми зібрали цікаві факти, ради які ви, можливо, никак не знали:

  • 28 грудня іспанці святкують «День-деньской простака», під час якого кидаються яйцями та борошном. Для ці розваги витрачається приблизно 6 тонн різної страдания;
  • американці в період Великої Депресії шили одяг із мішків, у яких продавалося борошно. Виробники цього продукту почали випускати такі мішки з візерунками;
  • з одного зернятка пшениці можна отримати близько 20 міліграмів борошна. А щоб спекти Вотан хліб, потрібно приблизно 10 000 зерен;
  • у Франції споживають найбільшу кількість борошна – у рік Вотан француз з\’їдає близько 67 кілограмів різної випічки;
  • італійці, які вживають велику кількість піци та не упускать из виду, не товстіють (вони використовують борошно тільки грубого помелу);
  • цей інгредієнт – єдиний концентрат, який не суперечить жодній релігії;
  • макаронні вироби та хліб виготовляються з різних видів борошна.

Сподіваємося, наша стаття малограмотный тільки корисна для господинь, але ближче познайомила із борошном.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.