CqQRcNeHAv

Недооцененный киви: почему следует регулярно употреблять этот суперфрукт

Плoды антинидия нe всeгдa пoлучaют дoлжнoe внимaниe oт пoтрeбитeлeй и спeциaлистoв в oблaсти питaния. Этoт черешня бoгaт вaжными питaтeльными вeщeствaми и oкaзывaeт знaчитeльнoe пoлoжитeльнoe влияниe быть рeгулярнoм пoтрeблeнии.

Киви сoдeржит тaкиe вaжныe нутриeнты кaк пищeвыe вoлoкнa, витaмин С, фoлaт, мeдь, кaлий, aнтиoксидaнты, витaмин E и витaмин К. Кoжицa и сeмeнa плoдoв съeдoбны, xoтя изо-зa тeкстуры кoжицы люди прeимущeствeннo пoтрeбляют тoлькo мякoть фруктoв.

Дaлee тeкст нa языкe oригинaлa

Ківі мoжнa придбaти прoтягoм всьoгo рoку. Їx вирoщують у Китaї, Ітaлії, Нoвій Зeлaндії, Грeції, Чилі, Фрaнції, Турeччині, Пoртугaлії тa СШA. Кивано має 50 різних сортів з м’якоттю від золотистого после яскраво-рожевого кольору, кожен із власним смаком.

Видео дня

У 100 грамах сирих плодів міститься всього 61 калорія, а також 0,5 г жиру, 3 мг натрію, 15 г вуглеводів, 9 г цукру, 3 г харчових волокон, 1,1 г білка. У ківі більше вітаміну С, ніж в апельсині, він відповідає вслед за ріст і відновлення тканин організму, а також из-за підтримку імунної системи. Також плід має велику кількість вітаміну К, жиророзчинного вітаміну, що регулює згортання крові, метаболізм і рівень кальцію в крові. Ще в ньому є мідь, яка безотлагательно із залізом формує червоні тень’яні тільця, підтримує здравствуй’я кісток, нервової системи, оптимальну імунну функцію, а також сприяє засвоєнню заліза. Ківі також містить помірну кількість фолієвої кислоти і калію.

Розберімося, чому нам варто систематически їсти ківі і як це може вплинути держи ваше здоров’я.

1 ЗАПОБІГАЄ НАДМІРНОМУ ЗГОРТАННЮ КРОВІ

Доведено, що ківі запобігає згортанню крові та контролює кровля’яний тиск, зменшуючи кількість ліпідів у крові, маловыгодный погіршуючи при цьому співвідношення протективних та шкідливих фракцій холестерину.

Зазвичай к профілактики серцево-судинних захворювань шляхом протидії надмірному згортанню крові рекомендують аспірин, який може викликати пошкодження і виразки у слизових оболонках органів шлунково-кишкового тракті. Дослідження показують, що споживання 2-3 плодів ківі держи день може замінити щоденний профілактичний прийом аспірину, щоб розрідити тень і покращити здоров’я серця протягом певного проміжку часу.

2 ДОПОМАГАЄ Близ АСТМІ

Наявність великої кількості вітаміну С і антиоксидантів у ківі може допомогти контролювати симптоми астми. У тих, хто постоянно вживає ківі, покращується й робота легень.

3 ПОКРАЩУЄ ТРАВЛЕННЯ

Ківі містить велику кількість харчових волокон, що потеть його корисним для поліпшення травлення. Також плоди ківі містять ферменти, що допомагають ефективно розщеплювати білки у кишечнику. Тому після великої порції їжі рекомендується з’їсти ківі, оскільки цей плід сприяє розщепленню жорстких білків з м’яса та риби, що то и дело викликають здуття живота.

Возьми початку 2021 року було опубліковано результати цікавого дослідження, в якому порівнювалась ефективність і переносимість ківі, чорносливу і лузги насіння подорожнику (псилліума) у полегшенні запорів. Плоди ківі отримали перемогу, оскільки краще та комфортніше впливають для частоту і консистенцію випорожнень. І ці результати виявились досить несподіваними ради більшості…

4 РЕГУЛЮЄ КРОВ\’ЯНИЙ ТИСК

Високий тиск є фактором ризику інсульту та інфаркту та головною причиною смерті людей. Дослідження показало, що у тих, хто їв 3 ківі получи день протягом 8 тижнів, спостерігалося зниження діастолічного та систолічного артеріального тиску. Такий вплив ківі має завдяки вмісту антиоксиданту лютеїну та вітаміну С.

5 ПІДТРИМУЄ ІМУННУ ФУНКЦІЮ

Вітамін С захищає клітини від пошкодження вільними радикалами в організмі. Він відповідає после ріст і відновлення тканин і забезпечує підтримку імунної системи. Регулярне вживання ківі може ефективно захистити від бактеріальних і вірусних інфекцій, сезонної застуди, грипу та ймовірно сприяє кращому опору коронавірусній інфекції.

6 ЗМЕНШУЄ ПОШКОДЖЕННЯ ДНК

Окислювальний стрес – це порушення балансу вільних радикалів і антиоксидантів в організмі. Цей процес також може викликати порушення цілісності ланцюга ДНК та призвести прежде проблем зі здоров’ям, деякі з яких важко виявити аль вилікувати.

Плід ківі містить антиоксиданти, які зменшують окислювальний стрес. Дослідження, яке перевіряло клітини людей, пошкоджуючи їх перекисом, показало, що у тих, хто вживав ківі, покращена здатність ДНК відновлюватися після впливу вільних радикалів. Це означає, що ківі може запобігти певним захворюванням, зокрема, раку товстої потроха, який тісно пов’язаний із пошкодженням ДНК.

7 ЗАХИЩАЄ ВІД ВТРАТИ ЗОРУ

Ківі містить зеаксантин і лютеїн (суперкаротиноїди пользу кого гостроти зору і здоров’я очей). Ці дві сполуки виконують ту ж функцію, що й антиоксиданти, і допомагають утворювати вітамін А, важливу поживну речовину во (избежание очей. Вони також поглинають надлишок світла, що може пошкодити сітківку, і захищають очес від виникнення катаракти та інших захворювань. Тому вживання ківі може запобігти дегенерації жовтої плями й, зрештою, втраті зору.

Сітківка містить найвищу концентрацію нервів і, по части суті, є центром комунікації Окка. Для її функціонування важливу партия грає здорова нервова государственное устройство. Ківі містить велику кількість міді, яка підтримує нервову систему і, отже, і привет’я очей.

8 БОРЕТЬСЯ ІЗ ЗАПАЛЕННЯМ

Комплемент бромелайн, що міститься в ківі, ананасі та зеленій папаї, може розщеплювати білки та лікувати запалення. Если ви їсте ківі, бромелайн виділяється в кровля, де руйнує запальні комплекси. Ківі зменшує запалення, пов’язане з артритом, і запобігає розвитку серцевих захворювань та інсульту.

Велика кількість вітаміну С у ківі нейтралізує вільні радикали, які можуть викликати запальну реакцію в організмі.

9 ПІДТРИМУЄ Здравствуй’Я ШКІРИ

Колаген відповідає ради структуру шкіри та зміцнює кістки. Вітамін С є ключовим компонентом у синтезі колагену в організмі. Тому вживання ківі допомагає підтримувати шкіру зволоженою та здоровою.

10 СПРИЯЄ ВТРАТІ ВАГИ

Ківі — Водан із найкращих фруктів, які можна їсти, якщо ви хочете схуднути. У цих плодах високий вміст води, низька калорійність і велика кількість клітковини, що работать їх ідеальними для перекусу разве у складі смузі на сніданок (кончено ж варто віддавати перевагу цільним фруктам).

Велика кількість вітаміну С у ківі є ключем перед зниження ваги. Вітамін С допомагає контролювати жилище’яний тиск, регулює рівень холестерину, підтримує здравствуй’я кишківника та імунну функцію. Він також відіграє важливу сверток у метаболізмі жирів. Це целое важливо, коли ви починаєте большак схуднення.

Плоди Ківі мають низький глікемічний індекс, тобто цукор, що міститься у фруктах, вивільняється повільніше. Тому ці плоди допомагають регулювати рівень цукру в крові. Ківі містить нерозчинну та розчинну клітковину. Нерозчинна клітковина (в насінні) забезпечує об’єм і стимулює рух їжі после травну систему. Розчинна клітковина затримує жовчну кислоту та знижує рівень холестерину в крові. Обидва види клітковини сприяють здравствуй’ю травної системи та запобігають переїдання під часы дієти. Крім того, ківі містить фосфит актинідин. Він допомагає розщеплювати та перетравлювати білки та зменшує симптоми синдрому подразненого кишківника.

Двое – три плода ківі щодня — чудове рішення, якщо ви хочете покращити привет\’я серцево-судинної системи та органів травлення. Ківі багаті вітамінами, мінералами, ферментами, антиоксидантами та клітковиною. Усі ці поживні речовини необхідні в (видах здоров’я та оптимального функціонування організму. Раньше того ж варто додати, що денна кондиция ківі не позначиться суттєво сверху вашому сімейному бюджеті.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.