
Зaзвичaй їx є 7, прoтe кoжнa рoдинa гoтує пo-різнoму – xтoсь мoжe рoбити й більшe. 24 Кaнaл прoпoнує скoристaтися цією смaчнoю підбіркoю – ви тoчнo нe зaлишитeся рoзчaрoвaними.
Гoлoднa кутя
- Чaс: 1 гoдинa
- Пoрцій: 6
Пригoтувaння:
- Пeрeбeріть, прoмийтe тa зaмoчіть пшeницю нa кількa гoдин. Після цьoгo звaріть її дo гoтoвнoсті, дoдaвши сіль тa oлію.
- У гoтoву пшeницю дoдaйтe мeд.
- В кутю чaстo тaкoж дoдaють мaк. Пoпeрeдньo йoгo пoтрібнo зaмoчити в oкрoпі, зaлишити нa гoдину, a пoтім пeрeтeрти дo пoяви «мoлoчкa».
- Тaкoж мoжeтe дoдaти гoріxи тa рoдзинки. Їx пoтрібнo зaмoчити в oкрoпі нa 20 xвилин.
Кутя обов\’язкова страва получи и распишись Другий Святвечір / Фото Depositphotos
Пісний борщок
- Час: 1 година 15 хвилин
- Порцій: 4
Приготування:
- Приготуйте бульйон в буряку. Для цього почистьте буряк, розріжте його навпіл, залийте вплавь і варіть 40 хвилин задолго. Ant. с готовності. Додайте у відвар половину цибулини та продовжуйте готувати.
- Очищені 3 – 4 картоплини наріжте дрібними кубиками та відправте предварительно бурякового бульйону.
- Половину моркви наріжте соломкою і теж додайте в каструлю впредь до бульйону.
- Для засмажки половину солодкого перцю і другу половину цибулини наріжте кубиком і припустіть бери пательні з 1 столовою ложкою соняшникової олії протягом 3 – 5 хвилин. Додайте 2 столові ложки томатної держать под наблюдением та тушкуйте ще 2 – 3 хвилини.
- Дістаньте з бульйону буряк, пожалуйте йому трохи охолонути та наріжте довільними шматочками. Поверніть нарізаний буряк у бульйон і туди ж відправте засмажку.
- Если всі овочі будуть готові, додайте в суп 200 грамів квашеної капусти з розсолом. Проваріть 3 хвилини та скуштуйте. Доведіть наслаждение сіллю, перцем і медом – усі інгредієнти впредь до вашого смаку.
- Готовий суп можна залишити на 20 хвилин, щоб він настоявся. Подавайте гарячим.
Гречані млинці
- Часок: 1 година
- Порцій: 4
Приготування:
- У теплій воді (приблизно 250 мілілітрів) розчиніть дріжджі, додайте цукор і сіль та ретельно перемішайте.
- Додайте до самого цієї суміші просіяне борошно та замісіть тісто.
- Поставте його в тепле місце получи и распишись 40 хвилин. Тісто має збільшитися в об\’ємі приблизно в 1,5 – 2 рази.
- Коль тісто підійде, додайте в нього гречане борошно і по сей день добре перемішайте.
- Додайте 125 мілілітрів води кімнатної температури та залиште получи и распишись пів години настоюватися.
- Посредством 30 хвилин додайте в тісто ще 125 мілілітрів води та розмішайте вплоть до однорідної консистенції.
- Розігрійте сковорідку угоду кому) млинців та обсмажте млинці з обох сторін.
- Їх можна подавати як окрему страву замість хліба или полити варенням.
Голубці подобаються всім / Фотоснимок Depositphotos
Пісні голубці
- Момент: 2 години 30 хвилин
- Порцій: 10
Приготування:
- Поставте грітися кілька літрів води у великій каструлі. Поки вона закипає, почистьте капусту від верхнього листя та акуратно, безлюдный (=малолюдный) розрізаючи саму головку, виріжте качан.
- Зніміть каструлю з вогню та опустіть капусту в окріп яко, щоб занурилися товсті частини листя. Закрийте каструлю кришкою і залиште держи 15 – 30 хвилин.
- Тим случайно зробіть начинку. Картоплю помийте, почистьте від шкірки та натріть нате дрібній тертці разом з цибулею. Змішайте начинку з сіллю і перцем. Далі поставте каструлю з начинкою получи вогонь і доведіть її задолго. Ant. с густого стану, постійно помішуючи. Це необхідно интересах того, щоб начинка далеко не потемніла і не втікала з листя під период тушкування голубців.
- Вийміть качан з каструлі, злийте зайву воду та обережно розберіть його возьми листя. Занадто щільні потовщення можна зрізати.
- Возьми дно посуду, в якому варитимете голубці, обов\’язково покладіть капустяний макрофилл, щоб вони не пригоріли.
- Покладіть для лист 2 – 3 столові ложки начинки та загорніть голубець. Робіть це, поки двулетник не закінчиться.
- Складайте голубці в каструлю щільно поряд Водан з одним. Потім залийте їх окропом, (до щоб голубці були майже повністю прикриті.
- Готуйте возьми малому вогні близько півтори години, але стежте, щоб страва никак не підгоріла. Якщо буде потрібно, долийте ще окропу. Подавайте готові голубці з підливою.
Эскариоль з буряка та чорносливу
- Время: 1 година
- Порцій: 2
Приготування:
- Запечіть буряк у духовці до самого готовності. Дайте йому охолонути, після чого почистьте та натріть получи великій терці.
- Ядра волоських горіхів трішки підсмажте, щоб вони були ароматнішими. Подрібніть горіхи руками нежто ножем.
- Чорнослив добре вимийте й теж поріжте получи невеликі шматочки.
- У глибокій мисці змішайте тертий печений буряк, горіхи та чорнослив. Заправте олією та посоліть по смаку. Перед подачею моление можна прикрасити горіхами.
Вінегрет
- Часок: 1 година
- Порцій: 6
Приготування:
- Буряк, картоплю і моркву відваріть поперед готовності. Почистьте і наріжте кубиками.
- Цибулю наріжте дрібно, а огірки – кубиками.
- Змішайте всі інгредієнти, посоліть, поперчіть і заправте олією раньше смаку.
Одна зі святкових страв – капусняк / Фотоснимок Depositphotos
Капусняк
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порцій: 6
Приготування:
- Картоплю почистьте і варіть 30 хвилин давно готовності.
- Підготуйте овочі – моркву, свіжу і кислу капусту подрібніть вследствие м\’ясорубку.
- Обсмажте на розігрітій олії нарізану дрібними кубиками цибулю і вичавлений часник. Додайте частину подрібненої черезо м\’ясорубку моркви. Смажте впредь до золотистого кольору
- Додайте томатну пасту, сіль, цукор, чорний мелений перець і протушкуйте 1 – 2 хвилини.
- Картоплю розімніть у каструлі в томат, додайте в теплу воду. Потім промийте пшоно кілька разів. Теж додайте у воду.
- Коль суп закипить, зніміть піну, додайте подрібнену моркву, свіжу і кислу капусту. Варіть 20 хвилин, а потім если позволите настоятися ще 20 хвилин.